REPÜLŐGÉPIPAR

 

 

 

Számos fontos szempontot kell figyelembe venni, amikor a repülőgépiparban a járművek és berendezések különböző részeinek vizsgálatáról van szó. Hasonlóan ahhoz, hogy a különböző alkatrészek hogyan játszanak szerepet a végső gép működésében és működésében, különböző típusú minőségellenőrzésre van szükség attól függően, hogy mit kell ellenőrizni.

 

A szakképzett munka minőségétől függetlenül vannak olyan dolgok, mint például a működési biztonság, az élettartam és az összköltség, amelyek megfigyelhetők és javíthatók a gyártási folyamat során.


További információra van szüksége?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot

Lépjen kapcsolatba velünk, ha többet szeretne megtudni a Mitutoyo minőségbiztosításáról a repülőgépiparban

 

KAPCSOLATFELVÉTEl..


A minőségbiztosításon átmenő alkatrészek a repülőgépiparban

Aerospace-Turbine-Image.png

Turbinalapát mérés

 

Egy légi szárny, amely egy turbinatárcsára van felszerelve, mint egy repülőgép meghajtórendszerének kulcseleme.

 

A hatékony motor érdekében bizonyos dolgokat ellenőrizni kell a pengéken, hogy optimálisan teljesíthessék céljukat. Leggyakrabban a felületet és a pengeprofilt ellenőrzik.

 

 

Minőségellenőrzési technikák

Icon__Blade Profile Measurement.png
Turbinalapát-profil mérés

Az aerofólia méretmérése szabályos
repülőgépgyártó létesítményekben végezték. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az olyan dolgok, mint például a hossz, a vastagság és a dőlésszög a specifikáción belül vannak, leggyakrabban CMM-et használnak olyan speciális szoftverekkel, mint például a MAFIS Express. Ez kielégíti a pontos és gyors mérések iránti igényt, mivel a turbinalapátokat és a turbinalapátokat nagy mennyiségben

Icon__Blade Surface Inspection.png
Turbinalapát felület ellenőrzés

Mivel ezeknek a szárnyasszárnyaknak a felülete kulcsszerepet játszik feladatuk ellátásában, kulcsfontosságú, hogy ne legyenek hibásak. A hibák észlelésének leggyorsabb módja bármely felületen az érintésmentes vizsgálat, amelyet mesterséges intelligencia szoftverrel párosítanak, amely pontosan megtanítja, hogy mit kell keresni, mint például a ROBOTAG. Ez bármi lehet a gyártási folyamat során fellépő váratlan repedésektől vagy forgácsoktól.


Aerospace-Bearing-Image.png

Csapágyak

 

A legtöbb forgóeszköz működésének alapjául a golyóscsapágyak alapvető szerepet töltenek be, függetlenül attól, hogy miben vannak beépítve.

 

Mivel ezek a csapágyak milyen fontos szerepet töltenek be, még fontosabbá teszi számukra a minőségbiztosítást.

Minőségellenőrzési technikák

Icon__Roundness Testing.png
Körkörösség teszt

A csapágyak gyártása során a legfontosabb szempont a benne lévő alkatrészek kereksége. A kerekség tesztelésekor a legfontosabb mérések az igazítás, a koncentrikusság és a merőlegesség, így az olyan eszközök, mint a Roundtracer Extreme, olyan hasznosak.

Icon__Surface Roughness.png
Felületi érdesség

A csapágyakat alkotó alkatrészek érdességétől függően különböző érdességprofilokra van szükség. Ezeket a követelményeknek megfelelően a gyártás során különféle felületi érdességmérőkkel lehet megfigyelni.

Icon__Hardness Testing.png
Keménységmérés

A csapágy rendeltetésétől függően a különböző felhasznált elemek különböző anyagokból készíthetők. Az ilyen anyagok konzisztenciájának biztosítása érdekében a keménységmérők, mint például a HR-600, számos anyagtípust, például fémeket, műanyagokat, kompozitokat stb.


Aerospace-Sheet-Metal-Part-CMM-Image.png

Lemezalkatrészek

 

Ezek az általában képlékeny fémekből készült alkatrészek azok, amelyek gyakran adják a repülőgépipar különféle elemeit, külső formájukat ház, alváz, külső váz stb. formájában.

 

A hidroformálás gyártási folyamata során számos dolgot meg kell vizsgálni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően készülnek.

 

Ez bármi lehet a tipikus méretmérési módszerektől a kontúrokig és a felületi érdességig.

Minőségellenőrzési technikák

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimenzionális mérések

A repülőgépiparban használt fémlemez alkatrészek általában meglehetősen nagyok, összehasonlítva más, minőségellenőrzésen átesett munkadarabokkal, ezért sok gyártó nagyobb mérőgépeket keres. Gyakran a Crysta vagy a Strato Apex sorozat nagyobb modelljei keresettek erre a célra, biztosítva, hogy ezek a robusztus lemezalkatrészek bármihez is illeszkedjenek.


Aerospace-CNC-Aluminium-Part-II-Image.png

Alumínium alkatrészek

Az űrjárművek teljes egészében használatos alumínium alkatrészeket marnak vagy öntnek bizonyos formákra, köszönhetően a könnyű munkavégzésnek és a könnyű súlyának. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az alkatrészek helyesen készülnek a gyártási folyamat során, a legtöbb fab a koordináta mérőgépek nagy pontosságát használja.

 

Ez elvégezhető egy mérőlaborban olyan gépekkel, mint a Crysta Apex V, és akár a gyártósoron is üzemi mérőgéppel, például MiSTAR 555 sorozattal.

 

 

 

 

Minőségellenőrzési technikák

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimenzionális mérések

Annak biztosítására, hogy a mart vagy öntött fém alkatrészek mérete és alakja megfeleljen a specifikációnak, nincs jobb gép a mérőgépnél. A legpontosabb és legpontosabb mérések érdekében rendszeresen használnak tapintó és pásztázó szondákat erre a célra.


TOP TERMÉKEINK A REPÜLŐGÉPIPAR SZÁMÁRA

 

Fejlett MÉRŐGÉP rendszereink, lézer-optikai szkennelési technológiáink és szoftverelemző technikáink ideálisak az összetett repülőgépipari alkalmazásokhoz szükséges 3D mérésekhez.

 

Vegye fel a kapcsolatot velünk