ÁLTALÁNOS GÉPIPAR

 

Ez az iparág a termékek széles skáláját fedi le, beleértve a fogyasztási cikkeket, ipari berendezéseket és anyagokat. A minőség-ellenőrzés kritikus fontosságú ebben az iparágban, és a gyártóknak szigorú szabványokat kell betartaniuk, hogy termékeik megfeleljenek a minőségi, biztonsági, teljesítmény- és megbízhatósági követelményeknek.

 

A technológia fejlődésével az automatizálás és a robotika egyre fontosabbá válik a feldolgozóiparban, elősegítve a hatékonyság javítását, a költségek csökkentését és a termékminőség javítását.

 


További információra van szüksége?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot

Lépjen kapcsolatba velünk, ha többet szeretne megtudni a Mitutoyo minőségbiztosításáról az általános gyártóiparban

 

KAPCSOLATFELVÉTEL


Az iparágban használt mérések típusa/minőség-ellenőrzési technikák

 

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimenzionális mérés

A teljes cikkek, alkatrészek, sőt olyan részek fizikai méreteit, mint a sarkok vagy lyukak, mind meg kell erősíteni a gyártási folyamat során. Ez sokféleképpen megtehető attól függően, hogy mi szükséges a munkadarabhoz. A helyszín, a pontosság, az anyag, a mennyiség stb. mind befolyásolja, hogy a gyártómérnökök által meghatározott egyes mérésekhez milyen ideális mérőeszköz. Ennek eredményeként az összes gyárban használt eszközök széles skálája áll rendelkezésre; kézi eszközök, CMM-ek, VMM-ek, optikai mérőeszközök, a lehetőségek végtelenek.

Icon__Hardness Testing.png
Keménységmérés

Az általános gyártási eljárásokban, iparágtól függetlenül, általában a létesítmények minőségellenőrzési folyamataiban van valamilyen keménységvizsgálat. Számos keménységvizsgálati módszer létezik, többek között Rockwell, Brinell, Vickers és Micro-Vickers. Ezek a vizsgálatok magukban foglalják az anyag felületére specifikus terhelést és a keletkező bemélyedés mérését. A bemélyedés mérete és mélysége ezután felhasználható az anyag keménységének meghatározására, amely összevethető az ipari szabványokkal vagy a vevői követelményekkel. Ennek tesztelésére többféle típus és módszer létezik, amelyek bizonyos forgatókönyvekhez jobban megfelelnek, olyan tényezőkkel, mint a méret, az anyag, a hely stb., amelyek mindegyike segít meghatározni, hogy kézi, kézi vagy automatikus tesztelőre van-e szüksége.

Icon__Surface Measurement.png
Érdességmérés

Ezt a technikát a felület minőségének mérésére használják, ami befolyásolhatja a termék funkcionalitását és megjelenését. A termékek öntése, marása, köszörülése vagy nyomtatása során mindegyiknek van egy speciális felületi érdesség-profilja, amelynek meg kell felelnie a specifikációknak, mint bármely más, a gyártó által meghatározott követelménynek. Ez minden gyártási módszerre és iparágra érvényes, legyen szó tésztadarabokról vagy okostelefonok képernyőjéről.

Icon__Statistical Process Control.png
Statistical Process Control

Statistical Process Control (SPC) Software involves using statistical methods to monitor and control a manufacturing process to ensure that it is producing products within the desired specifications. This software such as MeasurLink gathers data from many different measurement devices throughout a factory which then compiles it to create accurate reports in real-time, giving an overview of your quality control methods.

Icon__Optical Inspection.png
Optikai mérés

A minőség-ellenőrzés nem csupán dimenziómérési megoldásokat jelent. Egy másik kulcsfontosságú példa a tesztelés egyik formájára, amelyen a termékeknek át kell menniük a gyártási folyamat során, az optikai ellenőrzés. Sok éven át ezt szemmel, nagyítóval vagy valamilyen mikroszkóp segítségével végezték, ma azonban számos más módszer is létezik. Robot használatával olyan optikai rendszerekkel, mint a TAGLENS, a hardver és a szoftver tökéletes összhangja érhető el. A kiterjesztett mélységélesség rugalmassága együttműködő robottal és mesterséges intelligenciával párosulva, a gyártóüzemek megtaníthatják a rendszernek, hogy pontosan mire kell ügyelnie a termékminőségben, és ellenőrizni tudják azokat, amint lemennek a gyártósorra.


A gyártási folyamatok típusai

LEGTÖBBET EALADOTT TERMÉKEK AZ ÁLTALÁNOS GYÁRTÓIPARBAN

 

Fejlett CMM rendszereink, lézer-optikai szkennelési technológiáink és szoftverelemző technikáink ideálisak a komplex gen. 3D mérésekhez. gyártási alkalmazások.

 

Többet szeretne tudni?

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk