ELEKTRONIKAI IPAR

 

A termelésben az elektromos járművekre való áttérés, a kereskedelmi forgalomba hozott 5G által előmozdított szolgáltatások terjeszkedése és az adatközpontokba történő tőkebefektetések fellendülése mind a félvezetőpiac egyre növekvő növekedésének jelei.

 

Mivel ez a piac az idő múlásával várhatóan folyamatos növekedést mutat, a Mitutoyo megoldásszállítóként és metrológiai szakértőként készen áll arra, hogy mérési megoldásokat kínáljon különféle elektronikai gyártási folyamatokhoz.

 


További információra van szüksége?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot

Lépjen kapcsolatba velünk, ha többet szeretne megtudni a Mitutoyo minőségbiztosításáról az elektronikai iparban

 

KAPCSOLATFELVÉTEL


Minőségbiztosításon átmenő közös alkatrészek az elektronikai iparban

 

SemiconductorsWafer_1400x900.png

Félvezetők / lapok

 

A félvezetők a modern elektronika nélkülözhetetlen alkotóelemei, és számos olyan eszközben használják, amelyeket naponta látunk. A félvezetők gyártása magában foglalja az anyagok szilícium lapkára történő rétegezésének összetett folyamatát, amelyet precíziós vágás és formázás követ, hogy egyedi chipeket hozzanak létre.

A félvezetőgyártás egyik legkritikusabb lépése az említett lapkák vágása, mivel ez határozza meg az egyes chipek méretét és alakját. Az ostyavágáshoz különféle technikákat alkalmaznak, beleértve a mechanikus fűrészelést, lézervágást és plazmavágást. Ennek a folyamatnak nagyon precíznek és pontosnak kell lennie ahhoz, hogy minden chip azonos és működőképes legyen.

 

 

Minőségellenőrzési technikák

Icon__Optical Measurement.png
Optikai mérés

A félvezető rétegek vastagságának, törésmutatójának és egyéb fizikai tulajdonságainak mérésére olyan technikákat alkalmaznak, mint az interferometria.

Icon__Profile Inspection.png
Profilprojektor

A félvezető minták felületi profiljának mérésére használt technika olyan jellemzőket vizsgál, mint a lépésmagasság, az érdesség és a felület síksága.

Icon__Surface Roughness.png
Érdességmérés

A szilíciumlapkák minőségellenőrzésének egyik legfontosabb formája a felületi érdesség. Az optimális elektronmobilitás eléréséhez alacsony speciális hullámhosszú felületi érdességprofilra van szükség.


PCB_Soldering Pins_ Wire Bonding_1400x900.png

PCB / Forrasztócsapok / Huzalkötés

 

A nyomtatott áramköri kártyák (PCB-k) az elektronikai eszközök szükséges alkotóelemei, amelyek platformot biztosítanak a különféle alkatrészek csatlakoztatásához.

 

A PCB-kre forrasztva a stabil elektromos csatlakozások biztosítása érdekében a tűk jelentik azt a csatornát, amelyen keresztül a kommunikáció megtörténhet. A forrasztócsapok gondos odafigyelést igényelnek a hőmérsékletre, a forrasztási összetételre és más tényezőkre, hogy biztosítsák ezt az erős és megbízható kapcsolatot.

 

A huzalkötés egy másik jól ismert eljárás az elektronikai iparban, amelyet félvezető eszközök egymás és integrált áramkör vezetékeinek összekapcsolására használnak. Ezeknek a kapcsolatoknak a minősége rendkívül fontos, ha elvárják, hogy a tervezett módon működjenek.

 

 

Minőségellenőrzési technikák

Icon__Non-Contact Measurement.png
Érintésmentes mérés

A NYÁK-elemek és forrasztott csatlakozások magasságának és alakjának mérésére egy látómező biztosítja, hogy ez anélkül végezhető el, hogy félne attól, hogy megsérüljenek ezek a kényes munkadarabok. Ezen összetevők mérésére általánosan használt egyéb optikai vizsgálati módszerek a fehér fény interferometria és a konfokális mikroszkópia.


Cable Connectors_1400x900.png

Kábelek/csatlakozók

 

A kábelek különféle típusúak, beleértve a koaxiális, csavart érpárt és az optikai szálat, és adat- és áramátvitelre szolgálnak az eszközök között. A csatlakozók pedig arra szolgálnak, hogy ezeket a kábeleket összekapcsolják vagy közvetlenül az eszközökhöz csatlakoztassák. Sokféle formában kaphatók, a leggyakoribbak az USB, HDMI és RJ45. Mivel a kábelekre és csatlakozókra meghatározott előírások és szabványok vannak, amelyek biztosítják, hogy megfelelően működjenek, a minőségellenőrzés a legfontosabb.

 

Minőségellenőrzési technikák

Icon__Non-Contact Inspection.png
Érintésmentes mérés

A felületvizsgálat az egyik első olyan feladat, amelyet a felület, valamint a csatlakozók és kábelek mikrorepedéseinek vagy hibáinak ellenőrzésére végeznek, amelyek idővel problémákat okozhatnak. Az ilyen esetekben az optikai ellenőrző rendszerek vezetik a díjat, mivel ezek a feladatok automatizálhatók, felgyorsítva az ellenőrzési időt az intelligens gyárakban Európa-szerte.

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimenzionális mérés

A Mitutoyo fejlett érintésmentes mérési technológiájának köszönhetően a csatlakozók és kábelek fizikai méretének ellenőrzése rendkívül gyors és egyszerű. A csatlakozók mérése gyorsan elvégezhető a látógépek automatikus mérőprogramjaival, amelyek néhány perc alatt több ezer mérést eredményeznek.


TOP SELLING TERMÉKEK ELEKTRONIKÁHOZ

 

Fejlett mérőgépeink, lézer-optikai szkennelési technológiáink és szoftverelemző technikáink ideálisak az összetett elektronikai alkalmazásokhoz szükséges 3D mérésekhez.

 

Többet szeretne tudni?

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk